Ruususen unta



Seuraavan suloisen sunnuntain vietimme suunnitellen keittiötä, kodinhoitohuonetta ja saunaa. Ne oli luonnosvaiheessa roiskittu mitenkuten pohjapiirrokseen ja jätetty silleen, kun hankkeen etenemisestä ei ollut mitään takeita. Yhtäkkiä meillä oli viikonloppu aikaa löytää paikka kaikelle - liedelle, tiskipöydälle, astianpesukoneelle, kylmälaitteille, kiukaalle, lauteille ja suihkulle, pöntöille ja lavuaareille - ja pannaan päälle vielä hulppeasti kaappitilaa!

En ollut aiemmin ottanut todesta suunnitelmia, pyöritellyt niitä vain palapelinä paperilla, mutta nyt koti alkoi luonnostua esiin yksityiskohdista. Halajimme saunaan Iki-kiuasta ja olohuoneeseen keveää kiertoilmatakkaa (kuvat valmistajan ja maahantuojan sivuilta). 







Keittiössä meitä viehätti elegantti vähäeleisyys (kuva maahantuojan sivuilta) ja bongasin netistä tee-se-itse-miehen ponttilaudasta nikkaroidun kalanruotolattian. Silmäilin jo tapettitaivastakin, vaikka seinäpinnat tulevat olemaan valinnoista viimeisiä.


Isäntä on eri velho suunnittelemaan kettiötä, saunaa ja kaappitilaa - entisessä elämässämme hän suunnitteli meille maailman kauneimman, toimivimman keittiön ja parhaan kerrostalosaunan. Pelattuaan hetken tetristä kaappi-, kodinkone- ja tiskiallasmoduuleilla keittiösuunnitelma loksahti paikoilleen loogiseksi, toimivaksi ja konstailemattoman kauniiksi kokonaisuudeksi. Samoin kävi kodinhoitohuoneelle. Ja saunalle. Sauna on isännän lempitila ja unelmahuone; viimeinkin hän pääsisi toteuttamaan sinne liuskekivilattian ja vesiputoussuihkun, jollaisia jo hometaloon kaavaili!

Tai niinhän me luulimme.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tahmelan kalteva torni

Puitteiden kirkastusjuhlat

Ikean Voxtorp-keittiö