Poikkeamisluvan hakua marraskuussa 2018


Poikkeuslupatyöryhmä kokoontui käsittelemään hankettamme marraskuun ensimmäisenä torstaina.

Kokousta varten isäntä kiersi laput kourassa esittelemässä hankkeemme jälleen kerran naapureille ja pyytelemässä puumerkkejä. Ensimmäisellä kierroksella paperimme oli ollut väärin ja ilman tonttikarttaa asemoitu, ja olimme keränneet naapureiden suostumukset erillisiin papereihin, kun ne olisi pitänyt ryhmitellä samaan asemapiirrokseen. Nyt poikkeamiin lisättiin vielä poikkeaminen rakennuskiellosta.

"Rakennuspaikan naapurikiinteistöjen haltijoita olemme saaneet tiedon tämän rakennushankkeen vireille tulosta. Meille on esitetty rakennushankkeen suunnitelmat ja poikkeukset, eikä meillä ole niistä huomautettavaa. 

Poikkeukset: 
- Rakennusalueen vähäinen ylittyminen sisäpihan puolella.
- Räystään vähäinen ulottuminen (--)kadun jalkakäytävän puolelle.
- Alueelle on langetettu rakennuskieto 25.9.2020 saakka. Rakentaminen vaatii naapurien suostumusta myös purkuluvan ja rakennusluvan poikkeamismenettelyyn." 


Koko tuon torstain minusta tuntui kuin sydämeni olisi ollut piripinnoillaan vilpasta vettä. Suoritin päivän toimet ohi tasaisesti ja varoen läikyttämästä kylmyyttä sisälläni. Kun isäntä viimein viestitti päätöksen tulleen, kuppini loiskahti nurin.

- Mitä tääkin nyt muka tarkoittaa?! Että saamme luvan hakea poikkeuslupaa! Keneltä? Pääkaavoittajalta, yhdyskuntalautakunnalta, rehtorilta vai hammaskeijulta?!

Isäntä tavoitti kontaktimme kaavoitusyksiköstä seuraavana päivänä, ja hän kertoi poikkeuslupatyöryhmän päättäneen yksimielisesti, että voimme hakea poikkeamislupaa suoraan pääkaavoittajalta ilman että hanketta viedään enää yhdyskuntalautakunnan käsiteltäväksi. Poikkeuslupapäätöksessä on 30 vuorokauden valitusaika hallinto-oikeuteen, eikä sitä voisi millään ohittaa.

Lupa luvanhakuun oli pieni, suuri päätös oikeaan suuntaan, ja vei meidät askeleen kauemmas kuin olimme koskaan ennen poikkeusluvan suhteen päässeet - piirustusten puolivuotisestä pyörittelystä huolimatta emme olleet aiemmin päässeet edes hakemaan poikkeamislupaa paritalohankkeellemme. Luvansaanti ei silti olisi mikään läpihuutojuttu, vaan pääkaavoittaja punnitsisi tarkoin perusteemme ja uudisrakennuksen soveltuvuuden kansallisesti merkittävälle asuinalueelle.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tahmelan kalteva torni

Puitteiden kirkastusjuhlat

Ikean Voxtorp-keittiö