Naapureiden kuuleminen kesällä 2018


Rakennusluvan kuulemissäännösten mukaan lupahakemuksen vireille tulosta on ilmoitettava naapureille, ja heille on varattava tilaisuus esittää huomautuksensa suunnitelmasta. Niinpä kiersimme loppukesällä laput ja hellehatut kourassa esittelemässä rakennushankettamme naapuritaloissa, joita on joka kokoon: on omakotitaloa, paritaloa, rivitaloa ja luhtitaloa. Monet naapureista tapasimme ensi kertaa, mutta sana hometuhostamme oli kiirinyt niin, että sukelsimme suoraan asiaan surkuttelujen ohi.

Esittelimme paritalosuunnitelmamme, joissa uudisrakennus noudattelee pitkälti hometalon kokoa ja massoittelua myös vähäisten poikkeamien osalta. Vanhan talon tavoin myös paritalo ulottuu sisäpihan puolella hieman rakennusalueen ulkopuolelle. Ja vanhan talon tapaan myös uudisrakennuksen räystäs ulottuu kadun puolella jalkakäytävän päälle. Paritalosta tulee joka suuntaa rahtusen isompi kuin hometalosta, ja siinä missä vanha talo on puolitoistakerroksinen, on paritalo kaksikerroksinen vanhan asemakaavan vaatimusten mukaisesti.


Naapurit olivat ystävällisiä ja ymmärtäväisiä, ja moni heistä toivotti meidät tervetulleeksi takaisin antaessaan käsialanäytettä paperiin, jossa kerrottiin, että: "rakennuspaikan naapurikiinteistöjen haltijoina olemme saaneet tiedon tämän rakennushankkeen vireille tulosta. Meille on esitetty rakennushankkeen suunnitelmat ja poikkeukset, eikä meillä ole niistä huomautettavaa."


Yhden loppukesän viikon aikana saimme kerättyä naapureiden allekirjoitukset, ja poikkesipa joku heistä kesämökiltäänkin varta vasten rustaamassa puumerkkinsä paperiin. Olimme kuitenkin asemoineet kuulemisen väärin, ja keräsimme naapureiden suostumukset erillisiin papereihin, kun ne olisi pitänyt sijoittaa samaan asemakaavapiirrokseen.

Virhe selvisi meille myöhemmin, kun se oli jo huolistamme pienin ja mitättömin.


Kommentit

  1. Onneksi oli vain pieni virhe. Me rakennetaan juuri mökkiä. Luontoselvitys ja maatyöt onnistui hyvin, mutta sen jälkeen tuli pieniä virheitä meidän puolelta. Onneksi ei meillekään mitään kovin suurta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puitteiden kirkastusjuhlat

Ikean Voxtorp-keittiö

Tahmelan kalteva torni