Purkulupa tammi-helmikuussa 2019


Jätimme hometalon purkulupahakemuksen sisään 22.1. Siihen tarvittiin vain yksi täydennys - sitoumus asettaa rakennuspaikalle kyltti purkuajankohdaksi - ennen kuin hakemus lukittiin käsittelyn ajaksi maanantaina 28.1. alkaen.

TerraWise oli haarukoinut purkuajankohdaksi 25.2.-29.3., joten ehdin keriä jännityksestä pikku kiepin mahanpohjaan, kun arpailin, ehdimmekö saada purkuluvan kaupungilta kuukaudessa. Purkuluvanhakuun suositeltiin varattavan aikaa parisen kuukautta ja rakennusluvanhakuun tuplat enemmän, mutta ani varhain perjantaiaamuna 1.2. kilahti sähköpostiimme tieto, että päätös on nyt annettu. Purkulupa napsahti nopsaan kuin luunappi otsaan - reilussa viikossa - ja olimme kirjaimellisesti lentää selällemme!

Päätän maankäyttö- ja rakennuslain ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten perusteella, että purkamislupa myönnetään jäljempänä mainituin ehdoin. Työhön ei saa ryhtyä ennen kuin on hyväksytty: purkutyönjohtaja. Työhön ryhtymisestä on ilmoitettava ja sovittava aloituskokouksesta sekä edistymisen mukaan pyydettävä: loppukatselmus.


Seuraavalla viikolla menimme pääpiirustusten kanssa viimeiseen ennakkoneuvotteluun kaupungin rakennusvalvontaan. Ryhdyin edellisiltana selvittelemään purkuluvan käsittelijän yhteystietoja kiittääkseni häntä ilmiömäisen nopeasta toiminnasta, ja yllätyksekseni päädyin rakennusvalvonnan sivuille: purkulupamme käsittelijä myöntäisi myös rakennnusluvan! Enpä sitten lähettänytkään käsittelijälle sähköpostiviestiä, vaan kiitimme häntä henkilökohtaisesti.

Rakennuslupakäsittelijä tutkaili alustavasti piirustuksiamme, nyökytteli ja myhäili, ja totesi sitten, että jos näillä piirustuksilla on jo saatu poikkeuslupa, niin ei hänellä ole niihin enää mitään lisättävää.

 
Tanssin, lauloin ja loikin piruetteja hienostuneesti sisäänpäin, kun talsimme ulos rakennusvalvonnasta. Tuprutteli lunta kuin uutta alkua jalasten alle, ja yhtäkkiä kelkkamme oli kääntynyt myötämäkeen, vauhti kiihtyi ja hytisti hauskasti: pois alta töyssyt ja hometalot, nyt sitä mennään! Viimeinkin aurinko paistoi risukasaamme, josta jospa jo tänä vuonna punottaisiin tolkku talo, Närekori.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tahmelan kalteva torni

Puitteiden kirkastusjuhlat

Ikean Voxtorp-keittiö