Haitta-ainekartoitus 19.12.2019


Heti poikkeamislupapäätöksen saatuamme tilasimme Suomen Erikoissaneeraus Oy:ltä haitta-ainekartoituksen, jossa selviteltiin mm. hometalon asbestipitoisia materiaaleja tulevaa purkutyötä varten.

Purkamislupaa varten kaupungille on annettava selvitys purkujätteen määrästä, laadusta ja lajittelusta, ja selvityksessä on erikseen ilmoitettava terveydelle ja ympäristölle vaarallinen purkujäte ja tehtävä selvitys sen käsittelystä. Purku-urakoitsijamme TerraWise ei tee asbestipurkutyötä, mutta kontaktimme vinkkasi yhteistyökumppaninsa hommaan ja lupasi laatia muun purkujätesuunnitelman tammikuun alkupäivinä.

 

Osa talon asbestipitoisista materiaaleista olikin jo tiedossa oikeudenkäynnin jäljiltä: mm. kampaamotilan lattialaatan liima, kellarikerroksen lämmitysputkien eristeet ja välipohjassa rakenneavauksessa havaittu yksittäinen kerminpala. Niiden lisäksi kartoittaja otti kaksi näytettä, yhden yläkerran muovimatosta ja toisen suihkuhuoneen seinäkaakelin kiinnitysaineesta. Näytteet tutkittiin asbesti- ja kuitulaboratoriossa, eikä kumpikaan niistä sisältänyt asbestia.

Asbestipitoisten aineiden purku tehdään osastointimenetelmällä, eli purkukohteet eristetään pölytiiviiksi muista tiloista ja varustetaan asbestipölyn suodattavalla ilmankierrätyslaitteistolla. Tarkoituksemme oli teettää asbestipurku hyvissä ajoin ennen varsinaista purku-urakkaa, mutta nyt oli aika nauttia joulusta ja poikkeusluvan tuomasta onnenmantelista.


Kommentit

  1. Me remontoidaan keittiötä ja asbestikartoitus juuri tehtiin. Onneksi ei löytynyt asbestia. Mekin ehkä päästään valmiiseen keittiöön viettämään joulua, jos hyvin käy.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tahmelan kalteva torni

Puitteiden kirkastusjuhlat

Ikean Voxtorp-keittiö