Piirustusten hiontaa tammikuussa 2019


Saimme pääpiirustukset Mammuttikodilta tammikuun puolivälissä, ja jo raakaversiokin oli parempi kuin yksikään aiemmista.

Piirtäjä oli käynyt suunnitelmamme pieteetillä läpi ja huomioinut toiveemme sisäkaton saksiristikkorakenteesta, konesaumatusta peltikatosta, aurinkopaneelivarauksesta ja pienestä käyntiovesta autotallin oven viereen. Hän oli jalostanut luonnoksiamme pienin, käytännöllisin parannuksin ja kasvattanut mm. päämakuuhuoneen, yläkerran aulan ja alakerran wc:n kokoa, pienentänyt portaita ja siirtänyt inasen yhtä ikkunaa ja oviaukkoa käytännöllisempään suuntaan.


Tarkensimme suunnitelmia vielä etenkin kellarin osalta. Vaikka Pispalan rakentamistapaohje ei sanelekaan paritalon ulkoasua, niin otimme siitä osviittaa kellarin korkeuteen, ettei rakennuslupa jäisi kinnaamaan sen takia. Varmuuden vuoksi madalsimme kellaria yhden harkkorivin verran ja lisäsimme kapean lankkuverhoilun kivijalan yläosaan, jolloin kellarin korkeus laski ulkonäöllisesti puoli metriä. Kellarin aukotus - ja siten myös yläkerran ikkunat - sijoiteltiin harkkojaon mukaan. 


Kellariin oli piirretty tekninen tila lähinnä ilmanvaihtokoneen ja kaukolämmönvaihtimen takia, mutta poistoilmalämpöpumpun myötä ne jäivät tarpeettomiksi. Pienen teknisen tilan lisäksi puolilämpimään kellarikerrokseen jäisi hulppeasti tilaa kummankin talon autoille. Sommittelimme piirustuksiin PILPin paikan alakerran vessaan jolloin tuloilmaputken voisi vetää eteisen kautta sisäpihan puolelta ja poistoputken yläkerran makuuhuoneen kautta.

Ilmoitimme alustavasti julkisivun väriksi vaalean siniharmaan ja tehosteiden väriksi valkoisen. Sisäpihan puolelle pyysimme piirtämään varauksen piharakennusta varten ja kummallekin asunnolle oman ulkovesipisteen.

Piirtäjä viimeisteli pääpiirustukset parissa päivässä valmiiksi, jotta pääsisimme niiden kanssa vielä viimeiseen ennakkoneuvotteluun ennen varsinaisen rakennusluvan hakemista. Olimme pikku parannuksista ja hiotuista yksityiskohdista tavattoman kiitollisia, sillä vaikka piirtäjä tekikin vain työtään, niin hänen näkemyksensä jäisi elämään kotiimme ja vaikuttamaan arkeemme päivittäin. Pikkuseikoilla on syvempi merkitys, sillä ne aukeavat käytännön kautta isoiksi, merkittäviksi ratkaisuiksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tahmelan kalteva torni

Puitteiden kirkastusjuhlat

Ikean Voxtorp-keittiö