Lupa hakea lupaa joulukuussa 2018


18.12.18 klo 12 isäntä soitti minulle tavarataloon, jossa humputtelin jouluostoksilla tyttöni ja äitini kanssa.

- Mä soitin kaavoitukseen, ja esittelijä kertoi, ettei kukaan ole valittanut poikkeusluvasta, ja valitusaikaa on jäljellä enää pari tuntia. Päätös on huomenna lainvoimainen ja me voidaan alkaa heti hakea rakennuslupaa!

Steppasin karkkihyllyn edessä pienen, eleettömän riemutanssin ja marssin suoraa päätä ja jalkaa kuohuviiniostoksille.

Meillä oli sylillinen syytä juhlaan! Ensinnäkin poikkeuslupa oli nyt myönnetty kahdeksi vuodeksi, jotta voisimme hakea purkulupaa hometalolle ja rakennuslupaa paritalolle. Toiseksi samana aamuna maanmittauslaitos oli myöntänyt äitini talolle kiinnityksen, joten voisimme käyttää sitä lainamme vakuutena. Kolmanneksi isännän uusi yritys oli juuri nyt saanut merkittävän kehitystuen, joten sillä oli nyt kaikki edellytykset hyrähtää käyntiin kuin onnenpyörä.

En silti tahtonut uskoa onneamme. Olin yhä vakuuttunut, että joku Keijo "Karvahattu" Katkero tuikkaa vielä viimeisellä tiimalla valituksen sisään, ja hyvä yrityksemme raukeaa alkutekijöihinsä taas kerran. Olimme valmistelleet luvanhakua liki puolitoista vuotta, ja matkan varrelle oli kivertynyt niin monta äkkiväärää ja odottamatonta mutkaa, etten uskonut vieläkään edes välietapin häämöttävän.

Vasta seuraavana aamuna, kun kaupunki lähetti sähköpostiini viralliset asiakirjat poikkeamisluvan lainvoimaisuudesta, alkoivat polveni tutista ja leukani väpättää: tämä on totta, totta! Olimme saaneet parhaan joululahjan: meillä oli lopultakin lupa luvanhakuun!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tahmelan kalteva torni

Puitteiden kirkastusjuhlat

Ikean Voxtorp-keittiö