Meillä on rakennuslupa! 22.3.2019


Rakennuslupahakemuksemme oli jäänyt seisomaan kuin saapas hankeen hiihtolomien ajaksi. Viimeinen puuttuva lausunto saatiin 11.3.2019, ja pari tuntia myöhemmin hakemus lukittiin käsittelyn ajaksi.

Perjantaiaamuna 22.3.2109 klo 7.02 kilahti sähköpostiimme tieto, että päätös on nyt annettu. Klo 7.06 vastaava mestarimme lähetti pyynnön valtuuttaa hänet taloprojektin johtajaksi.

Sukka irti! Hattu kattoon! Meillä on viimeinkin, 17 kuukauden pohjustelun jälkeen rakennuslupa! Vastoin villeimpiä unelmiamme varsinainen hakemus käsiteltiin viidessä viikossa, ja saimme sekä purku- että rakennusluvan kahdessa kuukaudessa, vaikka haimme ne erikseen. Jämpti ja tehokas lupa-arkkitehti oli palauttanut hankkeemme alkuperäiseen aikatauluun, jonka uusittu rakennuskielto oli lokakuussa tönäissyt tolaltaan.


Rakennuslupaa odotellessa olin neulonut lupa-arkkitehdille kiitokseksi suunnittelemani Pispala-pipon ja Mammuttikodin tarkalle ja näkemykselliselle piirtäjälle hirsi-sukat. (Lisäkuvia näistä ja luvuttomista muista kädentöistä löytyy käsityöblogistani.)

 

Lähetin pehmeät kiitoskirjeet hyväntekijöillemme seuraavalla viikolla, mutta nyt marssin ostamaan saunakahville prinsessakakun ja suukot. Illalla pistimme ranttaliksi, keikautimme kannat kattoon ja kilistelimme kokonaisen piccolopullollisen verran, sillä seuraavaksi päiväksi oli allokoitu maailmanlopuntalon tiilikaton purku.

Kommentit

  1. Onpas hienoa, muistan itsekin kun lupa saatiin. Sitten sai heti antaa rakennusliikeelle vihreää valoa, koska suunnitelmat oli jo lähes tehty vamiiksi saakka. Muistan itsekin, että siinä oli kaiken maailman kesälomaa välissä niin lupaa sai vähän odotella.

    VastaaPoista
  2. Mehän olimme pyöritelleet papereita poikkeuslupalautakunnassa puolitoista vuotta, ennen kuin pääsimme ihan säkällä hakemaan varsinaista rakennuslupaa. Koko luvanhaun ajan pelkäsin, ettemme saisi lupaa, vaikka se oli meille jo suullisesti luvattu. Siksi juhlaan oli vielä normaaliakin enemmän aihetta. :D

    VastaaPoista
  3. Onneksi olkoon rakennusluvan saamisesta, mutta jännä tosiaan miten voi kestää 17 kuukautta luvan saamiseen. Meillä on onneksi meidän tontilla jo niin pitkällä, että ensimmäiset pohjustustyöt on alkanut ja isot koneet, niiden tankkauspalvelut ja muut ovat jo valmiina siellä odottamassa lähtölaukaisua. Mielenkiintoista lähteä seuraamaan, miten projekti lähtee rullaamaan. Tsemppiä teidän projektiinne myös! Kivan näköiset muuten tuo pipo ja sukat, mitä olet kutonut.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puitteiden kirkastusjuhlat

Ikean Voxtorp-keittiö

Tahmelan kalteva torni