Kätevä emäntä saumurina


Askareeni raksalla ovat olleet tähän saakka perin harvat ja valitut. Olen lapioinut soraa niin maan peevelisti, tapittanut raudoitusta betonivalua varten, maalannut kellaria, sekoitellut laastia ja kannellut vähän kipsilevyjä ja paneelia, mutta muuten olen lähinnä mittaillut tiluksiamme, kitkeskellyt pihaa ja vähän siivoillut sisällä ja ulkona.


Isäntä on painanut puoli vuotta länkiin yksin - satunnaisen avun kanssa - minkä perhe-elämältä, leipätyöltä ja uudelta yritykseltään on ehtinyt. Ihmekös sitten, jos välillä tuntuu, että urakka seisoo kuin H. Moilanen - koska se on seissyt juuri niin kuin uupunut isäntä loputtoman työmaan laidalla.


- Seuraavaksi tarttis varmaan saumata vessa, jotta saadaan PILP sisään, totesi isäntä retorisesti itselleen, mutta minäpä tärppäsin kärppänä kiinni.

- Osaisinko minä saumata!?


- Osaisit varmaan, ainakin jos katsot jonkin opetusvideon YouTubesta.

No minähän katsoin, ja aloin sitten saumata seinälaattoja ensin poistoilmalämpöpumpun paikalta ja verkalleen ympäri vessaa.


Ja minähän osaan! En ilmiömäisesti enkä edes erinomaisesti, mutta kyllin hyvin, ja se riittää jopa isännälle.


Kolmessa päivässä saumasin koko vessan: ensin seinät ja sitten lattian.


Tiedättekö sen tunteen, kun saa omin pikku lapasin laitella omaa kotiaan, kun on ensin luullut, ettei osaa yhtikäs mitään? Minä tiedän, nyt. Pikku urakkani on suoraan isännän työtaakasta pois, ja lasken yksyhteen, että pääsemme tuon kolme päivää aiemmin muuttamaan uuteen kotiin.


Eikä minulta työsarka tulevaisuudessa ihan heti lopu: vessan lisäksi myös kodinhoitohuone, kylpyhuone ja tällä tietoa koko alakerran lattia täytyy saumata, sillä se tullee kauttaaltaan laatalle.

 

Kun lauantai-iltana saumasin uuden taitoni huumassa vessan lattialaattoja, kilahti tiuku yhdeksään ja viesti puhelimeen. Jo kohta kupeittemme ensihedelmä soitti isälle nälissään ja hädissään.

- Kyllä mä sinut vielä ymmärrän, mutta kello on yhdeksän eikä äiti ole kotona!


Tähän on tultu: synnytin äitini. Kokosin kiireesti kimpsut ja kampsut, lastat ja sienet ämpäriin ja laputin kuuliaisesti kotiin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puitteiden kirkastusjuhlat

Ikean Voxtorp-keittiö

Tahmelan kalteva torni