Kattopaneeli poikineen ja toivoineen


Tällä viikolla olen päässyt seuraamaan katon panelointia niin sisä- kuin ulkopuolelta.


Isännän tenniskyynärpää koki joltisenkin ihmeparantumisen, ja siitä intoutuneena hän on ahertanut sisäkattoa luottomiestensä kanssa.


He ovat panneet paneelia siististi riviin; katkaisusirkkeli ja JBL raikavat ja puhtaat, valkeat paneelit lakoavat sisäkattoon yksi toisensa perään kuin dominopalikat. Isäntä rytmitti paneelirivistön parilla poikkipienalla, ja nyt on katossa kiva tahti ja tasapaino.


Neljässä päivässä koko alakerran sisäkatto valmistui, ja aa että siitä tuli elegantti!


Olohuoneen lasinen maisemataulu - joka tosin vielä on täynnä rakennusaikaista pärtöä ja palikkaa - antaa etelään ja sivuikkunat osimoilleen itään, ja valo taittuu kahdesta suunnasta kauniisti kuin perhosen siivistä.


Pääsin seuraamaan myös aurinkopaneelien asennusta - en tosin vielä omalle, vaan erään varastofirman - katolle. Aurinkopankki asentaa aikanaan myös meidän harjakattomme eteläiselle puolen AE Solarin aurinkopaneelit.


Puhdas toivo läikähti lävitseni, kun katselin, kuinka maailmaa pelastetaan pala eli paneeli kerrallaan. Hetken minusta tuntui, että kaikessa tässä on vielä rahtunen järkeä jäljellä ja kenties elämä jatkuu koronasta huolimatta.


Kommentit

  1. Aika hieno juttu tuo aurinkopaneeli! Voisi itsekin miettiä varastohallin katolle asentaisi nuo. Jos siinä olisi jokin tapa vetää virta sitten taloonkin. Ajauduin tänne kylläkin tuon katon paneelauksen takia, kun meilläkin on se mökillä menossa juuri. https://www.hallipojat.com/rakennuspalvelut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä puu on puuta ja aurinko voimaa! ;) Kun kuusipaneelia vertaa mdf-versioon, niin eka vie kyllä mennen tullen.

      Ja näinä epävarmoina aikoina ajatus omavaraisesta sähköntuotannosta tuntuu niin ikään oikealta. Aurinkopaneelien sähköntuotto on ilmeisesti nyt keväälläkin jo hyvä, eli koti saa ilma(i)sta sähköä parhaimmillaan puoli vuotta.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tahmelan kalteva torni

Puitteiden kirkastusjuhlat

Ikean Voxtorp-keittiö