Kampausta & tamppausta


Sitten korona levisi kuin laskeuma kautta kaiken maan ja Suomikin seisahtui, vetää nyt henkeä muun maailman kanssa. Me eristäydyimme raksalle ja aloimme levyttää yläkerran lattiaa.


Marras-joulukuussa isäntä oli jatkanut putkimiehen ohjeen mukaan kaatuneen Mammutin hommia ja roilonnut lattialämmitysputkille urat kaksinkertaiseen kipsilevyyn. Putkiasennuksen jälkeen lattialle pitää vielä levittää saneerauslaasti ja kolmas kerros kipsilevyä.


Levyttäminen on tuntunut sakeelta duunilta käsipuolena omin voimin, ilman ulkopuolista miestyövoimaa, mutta - kuten kaikki muukin tässä hankkeessa - sekin etenee pala kerrallaan. Onneksi isäntä oli luottomiehiensä kanssa keksinyt nostella lattia- ja seinälevyt dinolla yläkertaan, joten kaikki oli nyt valmiina.


Sekoittelimme saneerauslaastia puoli saavillista kerrallaan, sitten isäntä läpösteli sitä yhden kipsilevyn verran lattiaan, kampasi kuran auki ja nostimme levyn paikoille. Tamppasimme kuin kummelit levyn päällä, jotta se oleutui aloilleen.


Välillä levyä piti leikata muotoonsa ja sovitella paikoilleen, mutta muuten homma hoitui kaksin pois tiehensä!


Levytimme viikonlopun aikana yli puolet yläkerran lattiapinta-alasta: kaksi lastenhuonetta ja aulan.


Isännän hinkatessa kipsiä minä rapsuttelin seiniä hiomapaperilla ja lastalla, ja kittailin ruuvinkantoja piiloon. Jälki oli jännä, sillä läikät jäivät pömpölleen kuin hyvinsyöneet masut, mutta tunsinpa sentään tehneeni jotain.


- Laita rouva asialle, tee itte perässä paremmin, tokaisin isännälle. Ja isäntä teki.  Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puitteiden kirkastusjuhlat

Ikean Voxtorp-keittiö

Tahmelan kalteva torni