Rakennusvalvonnan joululahja

 

Hyvä Tuomas joulun toi ja meille parhaan yllätyslahjan!

Kellarin lvi-katsemuksen ja naapurin käyttöönottotarkastuksen yhteydessä suoritettiin myös paritalomme loppukatselmus, ja mitä ihmettä?! Se meni läpi! Parilla ehdolla varustettuna - ulkorappusten kaiteet ja teknisen tilan seinä tulee tehdä ensi tilassa valmiiksi - mutta menipä kuitenkin!

Kuluva vuosi on ollut tiivistä, sitkasta kuusta porautua läpi, etenkin isännälle. Tänä karmeana koronavuonna hän on rakentanut leipätyön ohella puolikkaan talon hirsitalotehtaan konkurssin jälkeen, käynnistänyt tuoreen yrityksensä toiminnan ja perustanut uuden, ja hieronut isot yrityskaupat koneistoksi kaiken taustalle. Me muut olemme yrittäneet pysyä kyydissä parhaamme mukaan, vaikka välillä päätä on  huimannut hirmuinen tahti ja sydäntä tahmeassa korona-arjessa tamparointi. 

Siinä sivussa minä olen ylittänyt itseni ainakin A-tikkaiden mitalla opetellessani upouusia taitoja: saumausta, laminointia ja tapetointia. Lapset ovat kasvaneet ihmisinä ja sisaruksina ja jaksaneet silti läpi poikkeusvuoden ihmeen ihanina itsenään.

Juuri näihin aikoihin kaksi vuotta sitten saimme poikkeamisluvan hometalon purulle ja uudisrakennuksen teolle. Nyt tässä seisoo sadan vuoden, kyyneleen ja unelman talo, josta olemme myyneet puolikkaan rankana ja nähneet sen puhkeavan kukkaan ja kodiksi kullanarvoisille naapureille. Vuoden viimeisellä suoralla muutimme sisään ja täytimme talon, ja tyhjensimme vuokrakolmion lisäksi koko entisen elämän varaston. 

Ja yhtäkkiä meillä on valmis paritalo - tai no, jotain pientä (väliovet, listat, saunaosasto, teknisen tilan seinät, kellarin tyhjennys, pihatyöt, kivijalan rappaus ja ulkovuoren viimeistelymaalaus) vielä uupuu, mutta teoriassa kaikki on nyt valmista. Ylimääräinen pingotus ja määräajat raukesivat nyt, ja joulu joutaa jo tulla tupahan. Onni täällä onkin. 

Kodikasta joulua kaikille teille ja meille! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puitteiden kirkastusjuhlat

Ikean Voxtorp-keittiö

Tahmelan kalteva torni