Hiirenhyppyjä

 

Raksakoti on edistynyt hiirenhyppysin; vähän siellä, vähemmän täällä, ja sellaisina luppoaikoina, joita en ole tainnut aina huomatakaan. 

Isäntä on vain katoillut kellariin, palannut pukuhuoneeseen, ja jokin siellä on sitten pörissyt ja paukkunut, ja valmista on tullut ennen kuin olen ehtinyt listattomuus sanoa. 

Isännällä on joltinenkin pakkomielle listattomaan taloon, ja se edellytti ennakointia jo rakennusvaiheessa, kuten kattoa paneloidessa. Parhaimmillaan listaton koti on elegantti ja huoliteltu, pahimmillaan huolimaton, kas tällainen: 

Silmäni sairastaa joka päivä kilvan makuuhuoneen ovettomiin, sekasortoisiin vaatekaappeihin ja listattomiin ikkunanpuitteisiin, jotka kirkuvat huomioväreillä Sitkoflex! tectis! Enää meiltä uupuu aikaa ja rahaa korjata asiantolat (eli ostaa kaapinovet ja kilometri listaa), joten jatkan luonteeni ja kärsivällisyyteni kasvattamista. 

Sillä välin isäntä paneloi pukuhuoneen ovensuun, sillä ovilista olisi ollut liian helppo ja suoraviivainen ratkaisu. Joutillaalla jottaen, totesin, ja onhan se nyt hieno!

Osani raksatouhuissa onkin tätä nykyä toimia järjen äänenä ja maadoittajana, 

Eräänä kuulaana syyslauantaina, kun tunnelma uhkasi kohota vallan pilvettömiin ja olisimme voineet lapsia koko perhe syyskävelylle, kirppikselle shoppailemaan tai vaikka sähköautoajelulle - isäntä nääs toimeenpani valtion budjettiriihen jälkeen pitkän tähtäimen suunnitelmansa ja latasi internetistä täyssähköauton, joka oli juuri parahiksi tuolloin lunastettavissa - muistutin hienovaraisesti, että parvekkeiden katot ovat vielä maalaamatta ja aika käy vähiin ennen syyssateita ja -mätiä. 

Isäntä nyökkäsi, otti pensselin kauniiseen käteensä, alkoi sutia ja harjoittaa harkinnanvaraista tuotesijoittelua.

Ja eipä aikaakaan, kun parvekkeiden katotkin ovat puhtaanvalkeat kuin sähköautoilijan omatunto!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puitteiden kirkastusjuhlat

Ikean Voxtorp-keittiö

Tahmelan kalteva torni